Monday, August 10, 2009

Tempahan Buah Naga

Ermm...nak sembang pasal buah naga kali ni..dah lama tak update blog ni, cam ade idea plak nak merapu something kat blog kali ni..

Buah naga dari ladang kitorg ni Alhamdulillah rasenye tak menghampakan kami tuan-tuan punye ladang..manis sangat. Tu pun sebab pandai pilih la...kalau salah pilih kureng la jugak...dah beribu2 buah tu mesti la ade yg tak sedap gak kan...tapi kira nasib ler...sape yg kene makan yg tak sedap tu...

Nak tau petua pilih buah yg manis? hehe...kene la pilih buah yang dah kene makan burung atau semut....jangan marah...pilihan tu leh jumpa kat ladang jer...tapi tak tipu tau! memang sedap dan dijamin MANIS!!! Nikmatnye makan buah naga ni...perghhh...

Alhamdulillah, production buah semakin meningkat..dari 200kg,naik jadi 300kg...ari tu cecah 400kg..sekarang ni tgh nak meluaskan market..ade yg berminat nak beli?

Sabtu lepas gi ladang..tapi sampai ladang dah maghrib...dah golap..jumpe ngan pekerja je la..buah pun petik yg kat blah tepi2 jalan kete jer...dapat la dalam 5kg bawak balik...tapi kalau sampai siang sket lagi..huhu...mesti dekat 2 bakul ade tu leh bawak balik...next harvest dijangka hujung bulan..tu pasal la ni nak open tuk tempahan...

Nak masuk bulan puasa ni..nikmatnya makan buah naga fresh! buat air,buat agar2, bunga buah naga ni pun bleh buat masak sayur tau! tapi lum try lagi..hehe...dah banyak kali nak kutip dan masak bunga tu...tapi lum berkesempatan tuk merialisasikan keinginan...sape dah pernah masak bunga buah naga ni, leh share resepi ngan kitorg tak?

Jual! Jual! Meh..meh...kitorg amik order online ni...siap delivery lagi...cepat buat tempahan..Sape nak beli? nak order?

Leh email : dragoneyesgroup@gmail.com

Sertakan maklumat seperti berikut...

Nama :
No. Phone:
Alamat :
Tempahan: Minima 3 kg.

No comments: